Není potřeba profesionála k vyřešení Vašeho problému? Zadejte inzerát pro pomoc asistenta v sekci přihlášení.
detail img
22. 4. 2024

Tipy pro výběr správného hlídače psů

22. 4. 2024

Najít vynikajícího psího hlídače není vždy snadné, ale je to důležité pro bezpečnost a pohodu vašeho psa, když jste pryč. Ujistěte se předem, že důvěřujete svému psímu hlídači, že se o vašeho psa a váš dům skvěle postará.

 

Jak najít spolehlivého hlídače psů

V dnešní době je spousta způsobů jak najít někoho, kdo vám vašeho mazlíčka pohlídá. Stačí si zadat ,,hlídání psa" do vyhledavače a zobrazí se vám spoustu nabídek - rychlejším řešením je využití naší platformy a poptat tuto službu přes osobního asistenta.

Přesto vřele doporučujeme vybírat si hlídače dle vašich sympatií a nejlépe přečíst si o něm alespoň nějaké bližší informace, včetně hodnocení.

Pokud má váš pejsek speciální zdravotní nebo fyzické potřeby, nezapomeňte o tomto hlídače informovat předem. Pokud je například váš pes velmi energický, vyberte si, že ho necháte u psího hlídače, který miluje turistiku nebo běh, aby byli oba šťastní.

Front view of woman posing happily with her dog

 

Nezapomeňte sdělit veškeré nutné informace a vaše požadavky

Než si vyberete asistenta, který vám pejska pohlídá, je důležité uvést veškeré informace o vašem pejskovi a o tom na jaký režim je zvyklý. Toto jsou nejdůležitější požadavky, které by ve vyplněné zakázce měly zaznít:

 

Jaký typ zkušeností s hlídáním požadujete - zkušenost s velkými psy, agresivními psy, hluchými psy,…

Kde chcete, aby k hlídání došlo - u vás doma, u hlídače,..

Má váš pejsek nějaké zdravotní omezení - špatně vidí, má epilepsii,..

Jak se váš pejsek chová k okolí - nemá rád cizí pejsky, nemá rád děti, nemá rád lidi,…

Na co je váš pejsek zvyklí - jí 2x denně 300g granulí, venku nosí náhubek, je zvyklí chodit na volno,…

Nějaké další důležité informace - není rád sám po tmě, po každém venčení dostane pamlsek, večer bere léky, nedovolovat mu spát v posteli…

Jak dlouho je služba hlídání psů potřeba - venčit každý den, či se jedná jen o jednorázovou akci

Krmivo vašeho psa a speciální dietní požadavky - krmit pouze granulemi, krmit barfem, alergie na obiloviny,...

Plemeno, typ, velikost a hmotnost vašeho psa

Jak často bude muset být váš pes venčený - kolikrát denně a jak dlouhé procházky,..

Kolik psů necháte s hlídačem - důležitá informace s kolika pejsky má počítat a případně rozepsat bližší informace o všech pejscích

 

Možná si říkáte, zda je toto vše relevantní, ale pokud chcete, aby se váš pejsek měl dobře, tak je důležité předem informovat zájemce o hlídání o všech těchto podrobnostech, aby sám mohl zhodnotit zda se k výkonu vašeho hlídání hlásit či ne. Buďte upřímní ohledně rutiny svého psa, všech speciálních pokynů, které je třeba dodržovat, a rozvrhu, který máte u svého psa nastaven. Ujistěte se, že si toho je váš hlídač dobře vědom, aby se toho pevně držel, když jste pryč.

 

Nezapomeňte si určit komunikační styl hlídače

Když odjíždíte na dovolenou, chcete, aby se vše řešilo s minimální komunikací s vámi, nebo byste raději denně fotili a aktualizovali informace o tom, jak se vašemu mazlíčkovi daří? Hlídači domácích mazlíčků budou zvyklí na různé komunikační styly a procesy, takže z důvodu předcházení nedorozumění , doporučujeme i toto ve vašem inzerátu zmínit či případně již domluvit v interních zprávách po vybrání toho správného asistenta na hlídání vašeho pejska.

 

Naplánujte si schůzku předem

Především se musíte ujistit, že asistent a váš nový mazlíček spolu dobře vycházejí a že vám nevadí, když je spolu necháte o samotě. Nejlepší způsob, jak to udělat, je naplánovat si setkání před termínem, kdy má dojít k hlídání. Tím, že si předem domluvíte schůzku, můžete vidět, jak hlídač komunikuje s vaším mazlíčkem, jak zkušený a sebevědomý je při manipulaci s vaším mazlíčkem, a nakonec získat představu o tom, zda je pro vaši rodinu ten pravý. Taktéž doporučujeme napsat do poptávky, že před samotným výkonem hlídání byste preferovali se sejít, alespoň na krátkou procházku.

Pokud budete mít během setkání špatný pocit, nebojte se při rozhodování řídit svým instinktem a klidně nám napište na podpora@casnamiru.cz a my vám peníze za úhradu vaší zakázky vrátíme, aniž by k ní došlo.

 

Father walking dog at the park

 

Kolik peněz nabídnout za hlídání

Sazby za hlídání domácích mazlíčků jsou ovlivněny mnoha faktory, například místem kde žijete, kolik zkušeností žádáte od hlídače a jak dlouhé hlídání hledáte.

Jelikož hlídání pejsků bývá mnohdy velmi náročné, tak samozřejmě doporučujeme svou nabídku finanční odměny příliš nepodceňovat. Za nás si myslíme, že adekvátní částkou bývá za hlídání od neprofesionála 200-250,-Kč/hod či případně 800-1000,-Kč za celodenní hlídání. Částka kterou vy zvolíte je, ale pouze na vás.

 

Poslední rady na závěr

Plánujte si hlídání s dostatečným předstihem, abyste si mohli domluvit i  seznamovací schůzku před samotným výkonem hlídání. Poslední věc, kterou chcete udělat, je vyrazit z města a cítit se nepříjemně kvůli asistentovi na hlídání, kterého jste si najali na poslední chvíli. Ujistěte se, že dáte dostatek času tomu si vyhledat toho správného hlídače.

Nezapomeňte před výkonem hlídání informovat asistenta o případném nejbližším veterináři, předat očkovací průkaz a domluvit se na případném průběžném informování o hlídání pejska. Doporučení od jednatelky naší společnosti je i případné vytvoření smlouvy o hlídání pejska, kterou můžete uzavřít a podepsat s hlídačem, než dojde k hlídání pejska - v této smlouvě by mělo být uvedeno v jakém termínu k hlídání dojde, požadavky z vaší strany a případné další informace, které pro vás bude důležité zmínit. Pokud byste se vzorem smlouvy chtěli poradit, neváhejte se obrátit na naše kolegy pomocí emailu na podpora@casnamiru.cz . Jsme tu pro vás! :)

 

Věříme, že v naší databázi asistentů naleznete vhodného hlídače pro vašeho čtyřnohého miláčka - tak neváhejte a vytvořte si poptávku na hlídání u nás, pomocí inzerátu přes zákaznické přihlášení! :)

 

casnamiru.cz/registrace

 

(obrázky od www.freepik.com)

Čas na míru s.r.o. | 2023